Audycja RAS, Gdańsk, 24 IV 1981

Zawartość nagrania

Informacje bieżące: obrady prezydium MKZ Gdańsk 24 IV 1981,  uchwała Plenum MKZ Gdańsk z 22 IV 1981, obchody 3 V w Gdańsku, rozmowy w Warszawie z ministrem Cioskiem 23 IV 1981 szczecińskiego MKZ na czele z Jurczykiem o Edwardzie Bałuce, planowane na 25 IV 1981 zebranie w Warszawie zespołu ds. ustawy o związkach zawodowych, posiedzenie KKP „S” 23 IV 1981 – zagadnienie wyborów do władz związku, rozmowy 24 IV w Radomiu MKZ „S” z delegacją rządu, oświadczenie rzecznika prasowego J. Onyszkiewicza w sprawie kartek na żywność, teleks Rakowskiego do Wałęsy, o obradach ZSMP 23 IV 1981.

Piosenka Jacka Kleyffa „W telewizji pokazali”

Wywiad Adama Żytkowiaka z Jadwigą Staniszkis – m.in. o „wtłaczaniu” „S” w formułę związkową, który musi być ruchem obywatelskim, o wytracaniu impetu działania „S”, sytuacji społeczno-gospodarczej i programie reformy ekonomicznej.

Piosenka Jana Krzysztofa Kelusa „Piosenka patetyczna”

Wybrane fragmenty artykułu Joanny Dudy-Gwiazdy z biuletynu „Solidarność” o Wolnych Związkach Zawodowych „Wybrzeża”.

Piosenka Jacka Kleyffa

Felieton

AKK”S”, nagranie nr N_8_05, czas nagranie 00:31:58

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.