III Chrześcijański Tydzień Społeczny

III Chrześcijański Tydzień Społeczny, Niezależny i samorządny naród. Polskie społeczeństwo w XXX lat po powstaniu „Solidarności”.

Gdańsk, 05–07 listopada 2010 r. Sala BHP Stoczni Gdańskiej

Piątek, 05.11.2010

15.30 Otwarcie Obrad III Chrześcijańskiego Tygodnia Społecznego; 17.15 – 20.30 Prelekcje: JE Ks. Arcybiskup Henryk Muszyński, Piotr Andrzejewski, prof. Antoni Z. Kamiński, Paweł Lisicki, prof. Paweł Śpiewak, o. Ludwik Wiśniewski, prof. Andrzej Zybertowicz, Zygmunt Berdychowski, Michał Drozdek, Grzegorz Grzelak, Maciej Kazienko, Longin Komołowski, Mieczysław Struk, Leszek Walczak.

Sobota, 06.11.2010

8.00 Msza Święta; 9.30 – 13.30 Prelekcje, wykłady dyskusje: prof. Daniel Navas Vega, Waldemar Bartosz, prof. Jacek Czaputowicz, Aleksander Hall, dr Andrzej Juros, Tomasz Sadowski, Wojciech Szczurek, Jan Szomburg Jolanta Fedak, ks. dr Marek Drzewiecki, prof. Barbara Fedyszak-Radziejowska, Teresa Kapela, Joanna Kluzik-Rostkowska, dr Jan Mosiński, Sławomir Piechota. 15.30 – 19.00 cd.: Waldemar Pawlak,  Michał Drozdek, dr Marian Krzaklewski, prof. Ryszard Stocki, Ewa Tomaszewska, dr Andrzej Zybała, prof. Bohdan Cywiński, prof. Stanisława Golinowska, Tomasz Różniak, prof. Jadwiga Staniszkis.

Niedziela, 07.11.2010

9.00 – 11.00 Praca w grupach problemowych; 10.00 – 11.00 Chrześcijański Tydzień Społeczny 2011 – okrągły stół organizacji i stowarzyszeń. 11.00 – 11.30 Podsumowanie obrad i przyjęcie Deklaracji Końcowej III Chrześcijańskiego Tygodnia Społecznego. 12.00 Msza Święta w intencji Śp. Macieja Płażyńskiego, Marszałka Sejmu RP i wszystkich ofiar katastrofy lotniczej pod Smoleńskiem. Bazylika Mariacka ul. Podkramarska 5 Gdańsk.

Zobacz

Zaproszenie do udziału w III Chrześcijańskim Tygodniu Społecznym

Program III Chrześcijańskiego Tygodnia Społecznego

Ten wpis został opublikowany w kategorii Informacje. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.